Vejledninger til PraktikportalenStuderende Før praktikkenHvordan opretter jeg selv en praktikplads?

Hvordan opretter jeg selv en praktikplads?

Hvis din uddannelse har givet tilladelse til, at studerende selv kan oprette et praktikplads, er det muligt at gøre det, som vist i vejledningen. Det er ikke alle uddannelser, der giver denne mulighed.

Vær opmærksom på, at der skelnes mellem oprettelse af danske og udenlandske praktiksteder. Praktiksteder i Grønland opfattes i denne sammenhæng som danske praktiksteder og færøske praktiksteder som udenlandske.

 

Oprettelse af praktikplads på dansk praktiksted

1. Alle oprettelser starter med en søgning i søgefeltet.

2. Hvis praktikstedet allerede er i Praktikportalen oprettes en plads ved at klikke på knappen "Opret praktikplads på praktikstedet".

3. Hvis praktikstedet ikke allerede findes i Praktikportalen oprettes stedet ved at klikke på knappen "Opret praktiksted". Vær opmærksom på, at knappen "Opret praktiksted" først fremkommer, når der er søgt på et praktiksted i søgefeltet.

4. Er der tale om en dansk eller grønlandsk virksomhed kan der søges på navn, adresse, postnummer, CVR-nummer osv. Udfyld en eller flere af felterne,

5. Herefter klikkes på "Søg" og der søges nu i CVR-registret.

6. Søgeresultaterne vises herefter nederst på siden.

7. Når det ønskede praktiksted er fundet klikkes på knappen "Vælg". Herefter kommer man videre til at kunne oprette en praktikplads.

Professionshøjskolernes Praktikportal – Google Chrome

Udfyld de relevante felter -vær opmærksom på, at felterne med rød stjerne er obligatoriske.

8. Når de relevante felter er udfylt klik på "Opret" - din praktikplads er nu oprettet og sendes til godkendelse hos din uddannelse.

Oprettelse af praktikplads på udenlandsk praktiksted

Start med punkt 1-3

9. Sæt flueben i feltet "Udenlandsk".

10. Herefter kan der udfyldes navn, postnummer eller vejnavn.

11. Klik herefter på "Søg" og der søges nu på allerede oprettede udenlandske praktiksteder i Praktikportalen. Findes praktikstedet allerede, vil det fremkomme nederst på siden, hvor det vil kunne vælges og der kan herefter oprettes en plads på stedet.

12. Hvis det ønskede udenlandske praktiksted ikke allerede er oprettet i Praktikportalen klikkes på knappen "Opret".

13. Udfyld felterne - felter med rød stjerne er obligatoriske.

14. Når felterne er udfyldt klik på knappen "Næste". Herefter oprettes praktikstedet og du vil få adgang til at oprette en praktikplads på stedet.