Vejledninger til PraktikportalenVelkommenPraktikstedspersonaleAktiviteter (fælles for Vejledere og Administratorer)Sådan opretter du dokumenter i Praktikportalen (oprettelse af aktivitetsskabelon)

Sådan opretter du dokumenter i Praktikportalen (oprettelse af aktivitetsskabelon)

For at kunne uploade et dokument, der ikke skal uploades til en af de eksisterende aktiviteter i flowet, skal man først oprette en ny aktivitet. Hvis aktiviteten er en, der skal genbruges, kan man med fordel oprette en aktivitetsskabelon.

En aktivitet kan være enten et møde eller et dokument. Derudover skal man tage stilling til, hvem der har adgang til aktiviteten og hvem der evt. skal godkende aktiviteten.

Til en aktivitet kan man uploade et eller flere dokumenter, samt bede studerende uploade materiale.

Opret aktivitetsskabelon

Opret aktivitetsskabelon
  1. Tryk på ”Skabeloner” i menuen til venstre og dernæst på ”Aktivitetsskabeloner”
  2. Tryk på ”Opret”.
  1. Angiv "Navn", "Beskrivelse" og enten møde eller dokument som "Kategori".
  2. Afkryds, hvorvidt der er tale om en obligatorisk aktivitet og evt. en gruppeaktivitet.
  1. Afkryds hvem der må se detaljer om aktiviteten, samt hvem skal godkende at aktiviteten er blevet udført (hvis nogen).
  2. Tryk på "Opret".

Du har nu oprettet en aktivitetsskabelon. Da det netop er en skabelon, kan den sættes på forskellige praktikker og praktikforløb, alt efter behov.

Herefter fremkommer muligheder for at tilføje dokumenter til aktiviteten.

7. Hvis f.eks. den studerende skal have mulighed for at uploade dokumenter til aktiviteten, skal der sættes hak i "Der må tilføjes ekstra filer", plus der skal uploades et dokument til det.

8. Vælg "Tilføj og gem"

OBS: vær opmærksom på at hvis du tilføjer et dokument til skabelonen, så vil det være det samme dokument hver gang aktiviteten bliver brugt. Vi anbefaler, man bruger et dokument, der er sigende for samtlige perioder. Hvis man f.eks. vil uploade et vagtskema, at man så i skabelonen ligger et forklarende dokument til hvad en vagtplan går ud på, og først når aktiviteten er tilføjet flowet, tilføjer det endelige dokument.

For at få aktiviteten til at optræde på den studerendes flow, følg da denne vejledning.