Vejledninger til PraktikportalenUddannelsesadministratorUnder praktikkenHvordan tilføjer jeg praktikvejledere til de studerende?

Hvordan tilføjer jeg praktikvejledere til de studerende?

Som uddannnelsesadministrator har du mulighed for at tilføje praktikstedsvejledere (her kaldet vejledere) til de studerendes individuelle praktikforløb. Dette kan gøre på flere måder, men for at bevare overblikket, viser vi her hvordan man tilføjer vejledere til de studerende på de individuelle praktikforløb, efter de studerende er blevet fordelt ud på praktikpladserne.

For at tilføje vejledere til de enkelte studerende, skal du først ind på de studerendes flow. Dette gør du ved at

1. Klikke på menuen "Praktik"

2. og derefter "Mine praktikker"

3. Så fremsøger du evt. den periode (det modul) hvor der skal tilføjes vejleder(e) til.

4. Herefter vælger du den studerende, du vil tilføje vejleder(e) til.

Du er nu på den studerendes flow. For at komme til der, hvor du kan tilføje vejledere til praktikforløbet, skal du:

5. Klikke på "Detaljer"

6. På denne side scroller du ned til bunden af billedet til rubrikken "Praktikvejledere"

7. Her vælger du den ønskede ansatte på listen. Såfremt den ansatte ikke optræder på listen, skal denne først oprettes i Praktikportalen. Vejledning til at gøre dette, finder du her.

8. Så vælger du "Tilføj og gem"

Du har nu tilføjet en vejleder til den studerendes praktikforløb. Det er muligt at tilføje flere vejledere til en enkelt studerende. Ligeså vel er det muligt at tilføje den samme vejleder til flere studerende.

Sådan ser rubrikken ud, når vejlederen er tilføjet til den studerendes praktikforløb.

Tilføj vejledere til flere studerende ad gangen

Det er også muligt at sætte vejledere på flere studerende på samme tid, indenfor det samme praktiksted. For at kunne gøre dette, skal man impersonate en ansat på praktikstedet. Vejledning til dette finder du her. Derefter følger du denne vejledning om hvordan man gør for at tilføje vejledere til flere studerende på samme tid.

Fordi du bruger impersonate-funktionen betyder det, du agerer som den person, du vælger at impersonate. Det vil dermed også sige, at den ansatte har mulighed for at gøre det samme som du gør, og vil dermed selv have mulighed for at tilknytte vejlederne til den studerende.

Vejledning udarbejdet af Eva Leth, august 2016