Vejledninger til PraktikportalenStuderende Før praktikkenHvordan udfylder jeg en ønskeformular?

Hvordan udfylder jeg en ønskeformular?

Alt afhængig af uddannelsen og modulet, kan du som studerende have mulighed for at afgive prioriteringsønsker ved at udfylde en såkaldt ønskeformular. Ønskeformularen bruges også til at styre inhabilitet i forhold til praktiksteder.

  1. Klik på "Afgiv prioriteringsønsker" under menuen "Praktik".
  2. Skulle der være steder hvor du som studerende kan være inhabil, af forskellige årsager, skal du vælge praktikstedet i drop-down menuen og angiv en årsag i tekstboxen nedenfor.
  3. Klik på "Tilføj og gem" når du har angivet årsag (OBS: Det er vigtigt, du angiver alle de steder hvor du kan være inhabil, for at sikre den bedst mulige fordeling).
  4. Klik på "Gem og gå til step 2".
  1. Hvis du vil se de mulige pladser, skal du klikke her.
  2. Vælg dine ønsker i drop-down menuerne (OBS: Alt efter uddannelsen vil du have flere eller færre ønsker at afgive. Det er ikke nødvendigt at udfylde alle drop-down menuer, men at udelade dette vil mindske dine chancer for at få en plads du har ønsket).
  3. Hvis du har særlige hensyn der skal tages højde for, f.eks. små børn eller lignende, skal typen vælges i drop-down menuen og en uddybende forklaring skrives nedenfor. Bemærk, det er op til den enkelte uddannelse at vurdere hvilke særlige hensyn der tages højde for. Klik dernæst på "Tilføj og gem".
  4. Afmærk hvorvidt du kan fremskaffe det nødvendige og at de angivne oplysninger er korrekte.
  5. Klik på "Gem"

Din ønskeformular sendes til behandling hos uddannelsen når deadlinen er overskredet. Denne dato vil altid stå angivet i formularen. Du har mulighed for at rette i formularen indtil deadline.

Vejledningen er udarbejdet af Tobias Riis-Hansen juni 2015, opdateret juli 2016

11 Kommentarer

Brinnie Christiansen

Hvis det samme sted har udbyder to praktikpladser er det så spildt at vælge dem begge eller forbedrer det mine muligheder for at komme derhen? Må man vælge det samme sted to gange?

Og så bare en bemærkning til vejledningen - det er underligt at der står at et særligt behov er små børn, når der ikke længere tages hensyn til dette...

Jesper Ipsen

Hej Brinnie

Jeg er ikke ansat på dit UC men på UCSJ. For at få svar på dit spørgsmål er du nødt til at skrive til dit eget UC.

Vh
Jesper

Mette

Kan man få nogle eksempler på, hvad det vil sige at være inhabil ift til en afd?
Handler det kun om hvis man har børn eller kender nogen/sig selv der bliver behandlet på netop den afdeling?

Jesper Ipsen

Altså ... det er lidt en vurderingssag jo. Hvis du vurderer at du har tilknytning/været i forbindelse med afd. på en sådan måde, at det vil være uhensigtsmæssigt ift. dit praktikophold. Fordi det måske vil påvirke dit ophold på en uønsket måde. Der er altså også lidt op til dig selv at bedømme....

Monica Jensen

Hej!
Hvordan gør man, når man gerne vil søge et praktiksted, som hedder nøjagtigt det samme som 2 andre praktiksteder?
Venlig hilsen
Monica Jensen

Jesper Ipsen

Hej Monica

Du skal kontakte den medarbejder der sidder med Praktikportalen på lige præcis din skole og den uddannelse du går på om dette specifikke problem. Jeg arbejder på Absalon (Sygeplejerskeudd.) så medmindre det er her du er stud., så kan jeg ikke hjælpe dig.

Simona

Hvordan bliver man valgt af praktik stedet, har dem der har søgt hurtigst en større chance til at få plads? Har tidligere erfaringer betydning? Mvh Simona

Jesper Ipsen

Kære Simona

Dette varierer i stor grad så du er nødt til at kontakte dem der sidder med Praktikportalen på din uddannelse om dette.

Jakob Schaufuss Bøye

Hej. jeg kan ikke ansøge om praktikplads, knappen er der ikke i venstre kolonne?

Mathias

Samme problem som Jakob Schaufuss Bøye, har kun kategorierne 'Mine praktikker', 'Gruppepraktik' & 'Praktikrelevante dokumenter' ...... hjælp!

Jesper Ipsen

Hej Jakob og Mathias
I skal henvende jer til den, der står for Praktikportalen på jeres skole/uddannelse?

Vh
Jesper Ipsen

Skriv din kommentaer

Send mig en mail, når der kommer svar