Beskrivelse af rollen UC Administrator

Rollen som UC Administrator varetages lidt forskelligt på de danske professionshøjskoler, men rettighederne er det samme.

Som UC Administrator har du Praktikportalens næsthøjeste rettighedsniveau, kun overgået af System Administrator (som det kun er leverandøren der har adgang til - i særlige omstændigheder i forbindelse med dataindsamling, kan rettigheden som System Administrator dog tildeles til et medlem af brugergruppen i en begrænset periode, grundet den tværgående adgang til data på tværs af praktikportalens institutioner).

Alle medlemmer af brugergruppen besidder rollen som UC Administrator. Lokalt kan der dog være lavet aftaler om, at service og support personale på din professionshøjskole også har denne brugerrolle.

Som UC Administrator har du adgang til al den funktionalitet, som brugerrollerne under dit rettighedsniveau har adgang til og du har adgang til alle uddannelser på din institution - og dermed også al data.

Hvis du skal hjælpe en kollega med en driftsopgave, kan det derfor være en fordel for dig, at orientere dig i vejledningerne målrettet din kollegas rettighedsniveau, inden du hjælper vedkommende videre.

Der er en række handlinger, som i Praktikportalen kun kan foretages af en bruger med rollen som UC Administrator - dette skal vi se nærmere på i de efterfølgende sektioner.