Vejledninger til PraktikportalenStuderende Før praktikkenHvordan opretter jeg selv en praktikplads?

Hvordan opretter jeg selv en praktikplads?

Hvis din uddannelse har givet tilladelse til, at studerende selv kan oprette et praktikplads, er det muligt at gøre det, som vist i vejledningen.

Det er ikke alle uddannelser, der giver denne mulighed.

For at oprette eget praktiksted som studerende skal du:

1. Åbne fanen "Praktik".

2. Klikke på "Find praktiksted".

3. Prøv først at søg på praktikstedet for at se, om stedet allerede er oprettet. Såfremt det dukker frem,

4. Klik da på "Opret praktikplads på praktikstedet" og spring næste billede over. Selvom adressen ikke er den, du skal ud på, er det stadig det rigtige praktiksted

Hvis stedet ikke allerede er oprettet:

5. Klik da på "Opret praktiksted".

6. Her skal du udfylde oplysninger om adresse m.v. Dette skal være hovedadressen. Dvs. hvis stedet har flere adresser, så er det hovedadressen, der skal fremgå her, hvor den specifikke adresse, du skal ud på, skal udfyldes i næste billede.

7. Herefter trykker du "Opret"

Når du har oprettet stedet, skal du

8. Udfylde adresseoplysninger på det sted, du skal hen. OBS: som udgangspunkt er adressen sat til hovedadressen, men da et praktiksted kan have flere adresser, skal det være den konkrete adresse, du skal ud på, der skal angives her.

9. Udfylde oplysninger om selve praktikperioden, samt den oplysninger på en kontaktperson på praktikstedet. Hvis din kontaktperson i din praktikperiode også er din vejleder sætter du flueben i feltet under kontaktoplysningerne.

10. Herefter trykker du "Opret" OBS: Det er vigtigt, at du udfylder informationerne korrekt, da du ikke kan rette i oplysningerne, når de først er sendt afsted til uddannelsesstedet.

Du vil nu blive mødt med overstående billede. Den indrammede tekst siger følgende: "Praktikpladsen venter på at blive godkendt af uddannelsen. Din plads er ikke tilgængelig før praktikstedet og din uddannelse har godkendt pladsen. Du får besked på e-mail, hvis pladsen godkendes eller afvises."

Når en studerende opretter et praktiksted i udlandet, bliver kontaktperson oprettet med engelsk som sprog. Dette gælder dog ikke for Grønland og Færerne, hvor sprog blivet sat til dansk.

Når praktikpladsen er godkendt

For at se om pladsen er blevet godkendt, kan du:

10. Klikke på "Praktik" ude i menuen til venstre.

11. Vælge den nye fane "Min praktikplads"

I boksen står der: "Praktikpladsen er blevet godkendt. Du er som udgangspunkt tildelt på denne plads. Hvis der mod forventning skulle ske ændringer, vil du få besked herom."

Vejledning udarbejdet af Eva Leth oktober 2015 & opdateret juli 2016. Igen opdateret i august 2018 (Niels Langfeldt).

0 Kommentarer

Skriv din kommentaer

Send mig en mail, når der kommer svar