Vejledninger til PraktikportalenPraktikvejleder Før praktikkenHvordan udfylder jeg praktikstedsbeskrivelsen? (Videovejledning)

Hvordan udfylder jeg praktikstedsbeskrivelsen? (Videovejledning)

Som praktiksted/klinisk undervisningssted, har I muligheden for at præsentere jeres praktiksted for den studerende, der skal ønske praktikplads til næste periode og fortælle dem om hvorfor i er interessante eller hvad for regler, der er på Praktikstedet. Dette gøres i Praktikportalen via praktikstedsbeskrivelsen. Indholdet af denne varierer alt efter uddannelsen.

Øverst er der en videovejledning. Nedenunder er vejledningen som screenstep.

  1. Start med at klikke på "Praktiksted" og derefter "Alle praktiksteder"
  2. Vælg det pågældende praktiksted i listen.

3. På den næste side klikkes på "Praktikstedsbeskrivelse"

4. Udfyld nu det nødvendige for dit praktiksted eller afdeling.

5. Afslut ved at klikke på "Gem".

Du har nu opdateret beskrivelsen.

Vejledning udarbejdet af Tobias Riis-Hansen august 2015, opdateret november 2016

8 Kommentarer

Thomas

Hvorfor kan man ikke vedhæfte den fulde Praktikbeskrivelsen som PDF. Det ville give mening når man nu har brugt tid på at skrive den.

Kåre, Professionshøjskolen Metropol

Hej Thomas, tak for din kommentar. Det kan man bl.a. ikke, fordi man i fald skulle ind og redigere i pdf-dokumentet og uploade et nyt dokument hver gang, at der er en lille ændring. På denne måde vil man kun skulle ændre i et enkelt felt herinde, hvis der er en ændring. Herudover er det på denne måde også sikret at opsætningen er ens på tværs af praktikbeskrivelserne, så jeres beskrivelse ligner alle de andre og er nemme at finde rundt i for de studerende. Derudover bruger vi også oplysningerne andre steder i systemet og har derfor brug for, at de bliver tastet. Jeg håber, at vi svar giver mening.

Oscar Bloch

Hej Kåre.
Jeg synes ikke, at din besvarelse giver mening. På UCCs hjemmeside ligger der en word-skabelon, til udfyldelse af 1, 2 og 3. praktik - som giver en fyldestgørende beskrivelse af, hvilke krav og forventninger den studerende kommer og mødes med. Denne beskrivelse er langt mere uddybende end de få felter, der er tilgængelige her på siden.... Og hvorfor dog lægge en skabelon ud - hvis ikke den skal udfyldes og lægges op i systemet!??

Kåre, Professionshøjskolen Metropol

Hej Oscar
Praktikportalen er fælles for alle professionshøjskoler, og jeg ved desværre ikke, hvordan det fungerer på UCC. Hvis du har konkrete spørgsmål, så skal du tage kontakt til UCC, som bedre kan svare på det, end jeg kan, hvis det drejer sig om forskellige måder at bruge systemet. mvh. Kåre

pernille Stigsnæs

Jeg er fuldstændig enig med Thomas og Oscar, meget fjollet ikke at kunne ligge sin praktikbeskrivelse ind som en fil. Vi har lavet et stort stykke arbejde i at udforme den, og alle informationer er tilgængelige der.

Karina Fleischer

Kære Pernille

I har mulighed for at uploade jeres praktikstedsbeskrivelse (dokumentet, som ligger på UCCs hjemmeside) inde under Praktikstedsbeskrivelse i Praktikportalen.
Men I vil stadig skulle udfylde rubrikkerne under Praktikstedsbeskrivelsen manuelt i Praktikportalen - og det er rigtig nok noget uhensigtsmæssigt, når I nu har brugt tid på at udfylde word-dokumentet fra UCCs hjemmeside.

Jeg er i dialog med uddannelsen omkring denne procedure og en evt. ændring af denne.

Du er velkommen til at kontakte mig på kafl@ucc.dk, hvis du har yderligere spørgsmål.

Mvh. Karina Fleischer

Jette Kristoffersen

I CSBB har vi mange praktiksteder blandt andet har vi beskæftigelse og botilbud, vi har i alt 13 studerende på 13 forskellige tilbud - hvordan kan vi gøre det synligt på praktikportalen?

Jesper Ipsen

Hej Jette

Kan I ikke simpelthen skrive det så udførligt som muligt i jeres praktikstedsbeskrivelse?

Skriv din kommentaer

Send mig en mail, når der kommer svar