Hvad finder jeg i menuen?

Praktiksted

Her finder du de praktiksteder du har adgang til samt personalehåndtering. Et praktiksted kan selv oprette nye praktikstedsbrugere. En ny bruger har kun adgang til studerende enten som administrator eller tilknyttet som praktikvejleder til den studerende

Praktikpladser

Her kan du finde en statusoversigt over de praktikpladser, der enten er i gang med en godkendelse eller mangler en godkendelse fra praktikstedet. Det er også muligt at se de praktikpladser, der allerede er godkendte eller afviste.

Praktik

Her kan du tildele rollen som praktikvejleder til de enkelte studerende samt se de praktikker, der er i gang.

Skabeloner

Under skabeloner er det muligt at oprette en aktivitetsskabelon, i tilfælde af, at man skal have en samtale med den studerende, eller lignende.

Kommunikation

Her finder du dialogforummet. Dialogforummet er et rum, hvor både studerende, praktiklærer på uddannelsen samt personale på praktikstedet har adgang til. Det betyder at det er muligt, at lave en dialoggruppe, der både har medlemmer fra VIA og UCN; både studerende, UC-personale og praktikstedspersonale på tværs af uddannelse.

Det er også muligt, at sende en besked direkte til den studerende, ved at gå ind på det konkrete praktikforløb. Dette gøres ved, at vælge den studerende fra en af oversigterne.

Vejledningen er udarbejdet af Tobias Riis-Hansen juni 2015

4 Kommentarer

søren Peter Lind

Hvad er det man kalder tidslinjen, hvor finder jeg den. Fik at vide på ucsyd, at hvis man var inde på dialogboks og tidslinje var man godt hjulpet, men hvordan finder jeg tidslinjen og hedder den måske noget andet?

Jesper Ipsen

Hej

Kan du uddybe spørgsmålet. Kender ikke umiddelbart nogen "tidslinje" eller "dialogboks".

Vibe Frederiksen

Hej. Jeg er praktikkoordinator på min skole, men har også selv været praktikvejleder. Jeg kan ikke tilknytte en ny kollega som praktikvejleder for vores studerende. Jeg er åbenbart automatisk blevet koblet på vores kommende studerende som vejleder, hvordan ændres dette? Og hvordan bliver min kollega logget på praktikportalen som bruger, så hun kan have praktikvejleder funktionen og jeg en administrator funktion?

Niels Langfeldt

Hej Vibe

Du bør tage kontakt til det UC du er oprettet ved som praktiksted (eks. VIA eller UCL). Som udgangspunkt bør du kunne oprette flere medarbejdere på dit praktiksted når du selv har rettigheder som praktikstedsadministrator. Den automatiske kobling mellem vejledere og studerende sker ifm. oprettelse af praktikpladserne. dette kan vælges til eller fra.
Jeg håber at det er svar.

Mvh Niels
Professionshøjskolen Absalon

Skriv din kommentaer

Send mig en mail, når der kommer svar